Commissaris van de Koning Brok wint oeuvrepriis als beste bestuurder

17 jan 2019 - 17:19

Commissaris van de Koning Arno Brok is uitgeroepen tot beste bestuurder van de afgelopen tien jaar. De prijs is een initiatief van het vakmagazine Binnenlands Bestuur. Het gaat om een oeuvreprijs.

Arno Brok - Foto: Omrop Fryslân

Commissaris van de Koning Arno Brok

De prijs is speciaal in het leven geroepen vanwege de tiende verkiezing van een bestuurder van het jaar. Commissaris Brok kreeg hem, omdat hij de afgelopen tien jaar het vaakst is voorgedragen voor de titel van beste bestuurder. Hij won echter nooit. Wel kreeg Brok in 2012 de burgemeestersprijs van de minister van Binnenlandse Zaken.

De commissaris is vereerd dat de prijs aan hem is toegekend, maar zegt dat hier toch ook het cliché past dat hij gewoon zijn werk doet. Brok zegt dat hij het ambt zo goed mogelijk wil uitoefenen en een prijs is dan wel het laatste waar hij aan denkt. Voor een oeuvreprijs vind hij zichzelf nog wat jong. Hij blijft gewoon doorwerken.

Carrière

Arno Brok is sinds maart 2017 commissaris van de Koning in Fryslân. Daarvoor was hij burgemeester van Dordrecht (2010-2017) en van Snits (2003-2010). Hij begon zijn carrière als bestuurder als wethouder in Leeuwarden.

(advertinsje)
(advertinsje)