Basketballers Aris onderuit tegen koploper Leiden

De basketballers van Aris hebben woensdagavond in Leiden verloren van de koploper. De ploeg van coach Tony Van Den Bosch moest uiteindelijk met een eindstand van 96-75 de meerdere erkennen in de thuisploeg.
© Aris Ljouwert
De Leeuwarders begonnen goed aan het duel en kwamen tot een voorsprong van 6-9. Daarna liet Leiden zien waarom de ploeg koploper is in de basketbalcompetitie. Na het eerste kwart stond er een tussenstand van 31-18 op het scorebord. Bij rust leek Aris terug te komen, maar het verschil bleef nog steeds ruim tien punten.
Na rust liep Leiden verder uit naar 70-52. Ook in het laatste kwart van de wedstrijd lukte het Aris niet meer om dichter bij Leiden te komen. De thuisploeg won daarom uiteindelijk met 96-75.
Aankomende zondag speelt Aris een thuiswedstrijd tegen Donar uit Groningen.