Awards voor Into The Great Wide Open en Asteriks op Popgala Noord

16 jan 2019 - 11:55

Podium Asteriks uit Leeuwarden en muziekfestival Into The Great Wide Open op Vlieland zijn dinsdagavond in de prijzen gevallen op het allereerste Popgala Noord. Asteriks werd in Groningen uitgeroepen tot beste poppodium. Into The Great Wide Open kreeg de beste festival-award.

Awards foar Into The Great Wide Open en Asteriks op Popgala Noord

Asteriks kreeg de prijs omdat het podium volgens de jury zelf de jongere generatie opzoekt. Into The Great Wide Open werd uitgeroepen tot beste festival vanwege 'de magische plek' waar het festival wordt gehouden.

Popcultuur in het Noorden

Het was voor het eerst dat het Popgala Noord werd gehouden. Het gala vond plaats in het Grand Theatre in Groningen op de avond voorafgaand aan het festival Eurosonic Noorderslag. Het gala is een awardshow voor popcultuur in het Noorden. Behalve prijzen voor beste festival en podium werden ook awards uitgereikt aan het beste talent, technische leverancier, innovatie en artiest.

Friese artiesten vielen niet in de prijzen. De Groninger rapper Kraantje Pappie kreeg de award voor de beste artiest; singer-songwriter Isa Zwart uit Emmen die voor beste talent. De publieksprijs 'collega van het jaar' was voor Asteriks-baas Koen Haringa.

Priiswinners Asteriks en Koen Haringa (mei bril) - Foto: Omrop Fryslân, Ronnie Porte
(Advertentie)
(Advertentie)