Bondscoach Jeroen Otter: "Sjinkie gaat echt met heel grote stappen vooruit"

14 jan 2019 - 21:08

Het gaat alweer veel beter met Sjinkie Knegt, nadat hij vorige week brandwonden opliep. Shorttrackbondscoach Jeroen Otter is maandag voor het eerste weer bij hem geweest en vertelde in het Ziggo Sport-programma Peptalk dat Knegt snel herstelt: "Wat betreft de afgelopen honderd uur, gaat hij echt met heel grote stappen vooruit."

Foto: OrangePictures

Het was wel schrikken voor Otter en zijn ploeg toen ze het nieuws voor het eerst hoorden. "Wij zaten in Dordrecht en de dag voor het EK hoorden wij 's ochtends het nieuws. Daarna heb ik meteen contact met zijn vrouw gehad. De wereld staat dan even stil. Je bent zó in voorbereiding op het kampioenschap en je weet dat Sjinkie niet aanwezig is vanwege een blessure die hij eerder heeft opgelopen, maar dit is van een andere aard."

Fleurig

Na het sportief erg succesvolle EK voor Otter en zijn ploeg, ging Otter maandag bij Knegt op bezoek. "Ik had zijn vrouw aan de telefoon vanochtend en ik vroeg of ik even bij hem langs kon komen", vertelt Otter. "Ik hoorde aan haar stem dat het al een stuk beter met hem ging. De eerste twee dagen was het triest, snikken. Vandaag was het een andere stem, ik fleurde er zelf ook van op."

Sjinkie is altijd mister positivo.

Shorttrackbondscoach Jeroen Otter

Otter schrok wel van hoe Knegt erbij lag in het ziekenhuis, maar was ook optimistisch. "Het mooie aan Sjinkie is dat hij altijd mister positivo is. Dat geeft zijn omgeving ook energie. Blijkbaar versterkt dat. In mei zitten we in Oostenrijk voor een fietskamp. Hij zei al: 'Tuurlijk, dan ben ik er weer bij!'"

Jeroen Otter (l) en Sjinkie Knegt - Foto: www.orange-pictures.nl

Het duurt echter nog wel een tijdje voordat Knegt het ziekenhuis kan verlaten. "Hij ligt minimaal nog twee weken in het ziekenhuis voordat ze uitsluitsel kunnen geven of er huidtransplantatie nodig is", zegt Otter. "Hij zegt zelf dat hem dat niet gaat overkomen, dat zijn lichaam dat zelf doet. Ik geloof dat dan ook wel, hoe naïef dat ook klinkt."

(advertinsje)
(advertinsje)