LGBT-film van Tytsjerkster scholier is razend populair

De 17-jarige Hester Douma uit Tytsjerk heeft met een filmpje, dat zij maakte voor haar profielwerkstuk, al meer dan 143.000 kijkers op YouTube bereikt. De korte film 'Lucy' gaat over LGBT-problematiek (Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender). Met name mensen in Amerika en India zijn in het filmpje geïnteresseerd. Dat het zoveel reacties op zou roepen, had ze zelf ook niet gedacht.
De film gaat over Lucy, die verliefd wordt op het meisje Grace. Lucy haar moeder is het daar helemaal niet mee eens. "Het filmpje vertelt een verhaal over een meisje dat helemaal niet veilig is in haar omgeving", zegt Douma. "Het is niet veilig om zichzelf te zijn."
Aan het einde van de film stelt Douma de vraag: What's your story? Daarmee krijgt ze veel verhalen van mensen uit de LGBT-gemeenschap, met wie het niet zo goed gaat. "Heel veel mensen vertellen wat zij hebben meegemaakt."
Hester Douma vertelt over haar film
Hester heeft nog geen cijfer gekregen voor haar film, maar met zo veel positieve reacties zal er vast en zeker een goede beoordeling komen.