Molenrestaurateur uit Sloten zit in onzekerheid over Brexit

14 jan 2019 - 12:12

De bookmakers zijn druk aan het speculeren over de Brexit. Het Britse parlement stemt dinsdag over de uittreding uit de Europese Unie. Voor de Britten is dat spannend, maar ook voor sommige Friezen.

Willem Dijkstra uit Sloten is restaurateur van molens. Zijn bedrijf is nu twee jaar bezig in de deelgemeente London Upminster met een van de ingewikkeldste restauraties in de geschiedenis van het bedrijf.

De opdracht voor deze grote klus kreeg het bedrijf net in de periode dat de Brexit op tafel kwam. Toen zijn wel afspraken gemaakt, maar niemand wist toen wat de Brexit zou inhouden. En nu wordt bijvoorbeeld gesproken over een 'harde' Brexit.

Restauraasje mûne troch Dijkstra út Sleat - Foto: Willem Dijkstra

Willem Dijkstra, restaurateur molens over de gevolgen van de Brexit

Dijkstra is erg bezorgd over de ontwikkelingen. Hij heeft geen idee hoe zijn project in Londen verdergaat. Ze zijn bezig met een nieuw project, maar dat is voorlopig 'on hold' gezet.

De regelgeving straks is onduidelijk, daar moet nog naar worden gekeken. Dijkstra geeft aan dat dergelijke zaken dus grote gevolgen kunnen hebben voor veel bedrijven.

Foto: Willem Dijkstra

Wat het dan op termijn zal betekenen voor het bedrijf is helemaal niet duidelijk. Voor Dijkstra is het een onzekere tijd. Het is het gesprek van de dag voor hem.

Andere mensen hebben volgens hem nog lang niet altijd door welke gevolgen de Brexit heeft voor onze economie.

(Advertentie)
(Advertentie)