Kooi Security klaar voor nieuwe wet cameratoezicht

14 jan 2019 - 08:50

Beveiligingsbedrijf Kooi Security in Drachten is klaar voor de nieuwe wet op cameratoezicht. Kooi Security is marktleider als het gaat om tijdelijk cameratoezicht op diverse plaatsen in de wereld. "We moeten voorop lopen als het gaat om nieuwe wetgeving", vertelt directeur Pieter Kooi.

Verscherpte wetgeving op het gebied van privacy zorgen er voor dat Kooi Security de afgelopen tijd het nodige moest aanpassen binnen het bedrijf. "Wij zijn tegenwoordig een volledig gecertificeerde alarmcentrale", vertelt directeur Pieter Kooi. "Dat is nodig vanwege de verscherpte informatiebeveiliging." Ook de eigen medewerkers worden van tevoren goed gescand, voordat ze binnenkomen.

Toepasselijke plek

Kooi Security heeft z'n kantoor in het gebouw aan de Zonnedauw in Drachten, waar eerder de Nederlandse Bank z'n geld bewaarde. In het kantoor zeven meter onder de grond staan diverse beeldschermen, waar de camerabeelden 24 uur per dag worden bekeken. "Dit gebouw leent zich prachtig voor onze activiteit", lacht Kooi.

Foto: Kooi Security

Bauke Deelstra bij Kooi Security

Voor de wind

Kooi is in heel Europa actief, vooral op bouwplaatsen. Dat begon ooit met het beveiligen van windmolens. Het gaat Kooi Security inmiddels voor de wind. Het bedrijf zoekt nieuwe medewerkers in diverse landen.

"We hebben mooie groeiplannen voor de komende jaren", vertelt de directeur. "In Denemarken, Duitsland, Frankrijk en Amerika zoeken we mensen. En ook in Drachten hebben we nog personeel nodig."

(advertinsje)
(advertinsje)