Cambuur en Sparta spelen gelijk in spectaculair duel

13 jan 2019 - 16:31

Sportclub Cambuur heeft zondagmiddag in Leeuwarden in zwaarbevochten gelijkgespeeld tegen Sparta Rotterdam. In een spectaculaire wedstrijd in het Cambuurstadion werd het uiteindelijk 3-3. De ploeg van René Hake stond even 3-2 voor, maar zag Sparta in de 89ste minuut nog op gelijke hoogte komen. Het was voor Cambuur de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft.

Al na tien minuten kwam Cambuur op achterstand door een goal van Mohamed Rayhi, die in een een-op-een situatie met doelman Xavier Mous binnen kon schieten. Daarna begon Cambuur beter in het spel te komen. Dat betaalde zich uit in een aantal kansen.

In de 23e minuut was er de gelijkmaker van Matthew Steenvoorden. Een voorzet van Kallon werd door een Sparta-verdediger tot corner verwerkt. Waarna de bal door Steenvoorden binnen werd gekopt. Enkele minuten later moest Robin Maulun het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Van Kippersluis.

Korte voorsprong Cambuur

In de 31e minuut kwam de ploeg van René Hake op voorsprong. Uit een strakke corner kopte Nigel Robertha binnen: 2-1. Net voor rust kwam Sparta echter alweer gelijk. Spits Lars Veldwijk schoot de bal door de benen van Steenvoorden, waarna de bal binnen ging.

Foto: OrangePictures

In de tweede helft probeerde Cambuur op voorsprong te komen, maar ook Sparta kreeg kansen. In de 63e minuut werd Nigel Robertha onderuit getrokken in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter vond de overtreding niet zwaar genoeg voor een penalty.

Sparta maakt in slotfase gelijk

Een kwartier later was het raak voor Cambuur, toen debutant Kevin Jansen scoorde. Opnieuw kon Cambuur niet lang genieten van de voorsprong; in de 89e minuut kon Deroy Duarte door defensief geklungel bij Cambuur de bal makkelijk binnenlopen. Na drie minuten blessuretijd maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.

Foto: OrangePictures

SC Cambuur - Sparta Rotterdam 3-3 (2-2) 10. Mohamed Rayhi 1-0, 23. Matthew Steenvoorden 1-1, 31. Nigel Robertha 2-1, 45. Lars Veldwijk 2-2. 78. Kevin Jansen 3-2, 89. Deroy Duarte 3-3.

Opstelling Cambuur: Mous, Sai, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Jansen (79. Boerlage), Van den Beemt (67. Ciganiks), Maulun (30. Van Kippersluis), Kallon, Robertha, Conraad.

(advertinsje)
(advertinsje)