Sven Kramer wint voor de tiende keer het EK allround

13 jan 2019 - 15:40

Sven Kramer heeft zondagmiddag in Collalbo het Europees Kampioenschap allround op zijn naam geschreven. Het is de tiende keer dat de Fries het EK allround wint. Op de tien kilometer finishte Kramer als tweede. Patrick Roest ging er met de winst vandoor met een tijd van 13.26.88.

Foto: ANP

Eerder op de dag won Kramer de 1500 meter al. Door die winst kwam hij aan de leiding in het klassement. Bij het laatste onderdeel, de tien kilometer, moest Kramer een voorsprong van 2,36 seconden op Patrick Roest verdedigen.

Kramer begon sterk en had snel een voorsprong op Roest. In de laatste rondes moest Kramer wat toegeven en kwam Roest dichterbij. In de laatste ronde wist Roest Kramer in te halen, waardoor Roest er met de winst op de tien kilometer vandoor ging. Hij finishte in een tijd van 13.26.88.

Collalbo

In 2007 werd Sven Kramer voor het Europees kampioen. Toen werd het toernooi ook in Collalbo gehouden. Sinds dat jaar werd Kramer alleen in 2014 en 2018 geen Europees kampioen allround. Het was dus zijn tiende titel in twaalf jaar.

Brons voor Douwe de Vries

Douwe de Vries uit Heerenveen werd derde op de tien kilometer in een tijd van 13.35.87. Die tijd leverde hem de zevende plek op in het eindklassement. Grote concurrent van Kramer en Roest, de Noor Sverre Lunde Pedersen, werd derde in het eindklassement.

(advertinsje)
(advertinsje)