Suzanne Schulting: "Ik maakte ontzettend makkelijk snelheid"

12 jan 2019 - 18:48

"Winnen in eigen land op zo'n mooie manier is toch wel geweldig." Dat zei shorttrackster Suzanne Schulting uit Tijnje zaterdagmiddag op het Europees kampioenschap shorttrack. Schulting won haar eerste Europese titel op de 1500 meter, maar moest daarna op de 500 meter de winst aan haar concurrentes laten. Door een val in de een-na-laatste ronde eindigde de Friezin daar als vierde.

"Ik was uiteraard wel wat zenuwachtig, maar het voelde wel heel erg goed", zei Schulting. "Ik voelde aan de halve finale dat ik ontzettend makkelijk snelheid maakte. Je ziet het ook aan de rondetijden. Ik heb een hele goede versnelling in de benen. Dat is een heel lekker gevoel."

"Niet de handigste keuze"

In de finale van de 500 meter in Dordrecht ging het mis voor de 21-jarige Friezin. "Er was een struikelgevalletje. Ik koos ervoor om binnendoor te gaan. Dat was niet de handigste keuze. Ik had eigenlijk buitenom moeten gaan. Dat is misschien race-ervaring die ik mis op de 500 meter."

Toch maakt ze zich geen zorgen over het vervolg van het toernooi. "Het gaat hier allemaal om punten, het gaat hier om morgen. Wie er morgen bovenaan staat."

Foto: ANP
Trefwoorden: 
Suzanne Schulting shorttrack
(advertinsje)
(advertinsje)