Arriva over Leeuwarder treinongeluk: "De schrik zat er goed in"

12 jan 2019 - 13:17

Er is nog steeds geen treinverkeer mogelijk deze zaterdag tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Een aanrijding zorgde vrijdagavond voor een grote ravage op het spoor. Bij de fabriek van FrieslandCampina in Leeuwarden kwam een trein in botsing met een vrachtauto. Zes mensen raakten lichtgewond.

Arriva oer Ljouwerter treinûngelok: "De schrik zat er goed in"

"ProRail is nog steeds aan het bergen, dus er rijden geen treinen nog tussen Leeuwarden en Hurdegaryp. Arriva zet bussen in", legt Joyce de Vries van Arriva uit. "De prognose van ProRail is dat ze 16.30 uur klaar zijn. Als het spoor vrij is, kunnen wij de dienstregeling weer opstarten."

Machinist

Ze weet niet hoe het met de passagier-slachtoffers is, de machinist maakt het goed. "Hij is professioneel opgevangen. Als je de foto's van het ongeluk ziet, was de cabine van de trein flink beschadigd. Dat is heftig, de schrik zat er goed in."

Joyce de Vries van Arriva

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Passagiers

In de trein zaten tientallen passagiers. "Het precieze aantal weten we niet, omdat de meesten na het ongeluk hun eigen weg hebben gevonden. Ze zijn uitgestapt en teruggelopen naar het station, zo begreep ik van de politie. Mochten mensen nog behoefte hebben aan contact of Slachtofferhulp kunnen ze bellen met 0900 0101."

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Oorzaak

Over de oorzaak van de botsing kan ze nog niets zeggen. "Dat is nog in onderzoek."

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Trefwoorden: 
ongeluk Leeuwarden trein
(Advertentie)
(Advertentie)