Omrop TIP: Welke hengst bemachtigt de titel op de hengstenkeuring 2019

12 jan 2019 - 04:04

Het zwarte goud van Fryslân valt bijna niet te missen deze dagen. Op het jaarlijkse evenement Faderpaard vindt vandaag, zaterdag 12 januari, de hengstenkeuring plaats. Mensen komen van over de hele wereld om de Friese paarden te bewonderen. Omrop Fryslân is erbij en zendt alles uit vanaf 8.30.

In het WTC in Leeuwarden wordt het strijden om de kampioenstitels voor de beste stamboekhengsten. Er zijn meerdere kampioenstitels, verdeeld over de oudere en jongere hengsten. Daarnaast wordt één hengst de algemene kampioen van de hengstenkeuring 2019.

Het commentaar wordt gegeven door presentator Gerrit de Boer van Omrop Fryslân en vakkundige Henk Dijkstra. Voor 'buitenlandse' kijkers is de uitzending te volgen met Nederlands, Engels of Duits commentaar. de hengstenkeuring is ook de hele dag te volgen op televisie tot 18.00 uur. Kijkers kunnen reageren via de Omrop-app.

Foto: Omrop Fryslân

Zaterdag 12 januari vanaf 8.30 uur is de hengstenkeuring op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. De finale van de hengstenkeuring wordt op zondag 13 januari om 13.00 uur herhaald op televisie. Kijk voor meer informatie en alles over het Friese paard op: Omropfryslan.nl/faderpaard.

(Advertentie)
(Advertentie)