Drachtster Boys door winst op Avanti naar halve finale zaalvoetbalbeker

De zaalvoetballers van Drachtster Boys hebben vrijdagavond in Stiens de halve finale van de landelijke KNVB-beker bereikt. Tegen het thuisspelende Avanti werd met 6-0 gewonnen.
Al vroeg in de 'Friese derby' kwam Drachtster Boys op voorsprong. Jessie Prijs schoot de bal uit de draai door de voeten van keepster Marieke Smit van Avanti. Voor de rust breidden de Drachtster de score nog tot 0-3 uit. Aruni Westerhout-Slagter vond het doel na een vrije trap; Aafke de Hoek knalde via de keepster binnen.
In de tweede helft maakte Tjitske Anouk Sikma het vierde doelpunt voor de vrouwen van Drachtster Boys. Uit de volgende aanval gleed Anita Vellema de bal binnen: 0-5. Een eigen goal van het tandeloze Avanti betekende zelfs nog het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd.