Knegt kijkt vanuit ziekenhuisbed naar EK shorttrack

11 jan 2019 - 20:25

Sjinkie Knegt heeft de eerste dag van het Europees kampioenschap shorttrack niet aan zich voorbij laten gaan. De schaatser uit Bantega heeft vanuit zijn ziekenhuisbed in Groningen via een livestream meegekeken. "Het is fijn dat hij zo betrokken is", zei Wilf O'Reilly, disciplinemanager shorttrack bij schaatsbond KNSB, vrijdag in Sportboulevard Dordrecht, waar het EK wordt gehouden.

Foto: ANP

De situatie van Knegt, die donderdag fikse brandwonden opliep toen hij thuis de houtkachel aanstak, is ten opzichte van eerder vrijdag onveranderd. "Hij is stabiel", zegt O'Reilly, die de woordvoering van Jeroen Otter heeft overgenomen. De bondscoach wil zich dit weekend verder focussen op de sportieve prestaties op het EK.

"Sjinkie stuurt af en toe een appje", vertelt O'Reilly. "Dat geeft het team hoop en een 'boost'. We zijn professionals. We leven mee met Sjinkie, maar focussen ons ook op de prestaties."

"We gaan rijden voor Sjinkie"

Bij de Nederlandse shorttrackploeg kwam het nieuws hard aan. "Het was heel erg heftig om te horen. We zijn behoorlijk aangeslagen", zei Olympisch-kampioene Suzanne Schulting. Schulting plaatste zich vrijdag, net als de overige Friese shorttrackers, op alle afstanden voor de volgende ronde plaatste en met de achtervolgingsploeg bereikte ze de halve finale. "Als team hebben we gezegd: 'we gaan rijden voor Sjinkie'. Sjinkie wil ook dat we doorgaan en dat we ons hoofd niet laten hangen."

(advertinsje)
(advertinsje)