Reparatie spoor verloopt stroef, zes lichtgewonden bij botsing trein in Leeuwarden

11 jan 2019 - 23:05

Een trein van Arriva heeft vrijdagavond rond de klok van acht uur een vrachtwagen aangereden. Er zijn zes mensen lichtgewond geraakt, onder wie de machinist en de vrachtwagenchauffeur. Geen van de gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. In de tank van de vrachtwagen zaten geen gevaarlijke stoffen, maar melkpoeder. De aanrijding gebeurde in de buurt van de beveiligde spoorwegovergang op de Pieter Stuyvesantwei, bij het terrein van FrieslandCampina.

Het treinverkeer tussen Leeuwarden en Hurdegaryp ligt stil. Er worden bussen ingezet om reizigers toch op hun bestemming te krijgen.

Niet zomaar klaar

Naar verwachting zijn de problemen niet zomaar opgelost. Volgens een woordvoerder van ProRail moet de volledige overweginstallatie worden vervangen. Ook is de trein voor een deel ontspoord. Omdat de trein tegen het perron ligt en er niet veel ruimte is, wordt het nog een flinke klus om de trein te verplaatsen.

Hoe de aanrijding precies kon gebeuren, is nog onduidelijk. Dat wordt nog onderzocht. De politie verwacht niet dat de toedracht vrijdag al duidelijk wordt. Ook spoorbeheerder ProRail zelf is aan het onderzoeken.

Aangehouden

De treinmachinist en de vrachtwagenchaffeur zijn aangehouden om te worden gehoord.

Trefwoorden: 
Leeuwarden trein ongeval
(advertinsje)
(advertinsje)