Drie auto-ongelukken binnen een uur: Buitenpost, Wolvega en Leeuwarden

11 jan 2019 - 16:51

In Buitenpost, Wolvega en Leeuwarden kwamen vrijdagmiddag meerdere auto's in botsing of ze raakten van de weg. Eerst belandde een bestelbus in de sloot bij Buitenpost, toen ging er een auto bij Wolvega van de weg en in Leeuwarden was er een kop-staartbotsing op de Groningerstraatweg.

Buitenpost

Op de N355 bij buitenpost is een bestuurder met zijn bestelbus in een sloot beland. Volgens de politie moest de bestuurder uitwijken en belandde hij daardoor van de weg. De bestuurder ramde een hekwerk voordat-ie omgekeerd in de sloot eindigde. De politie heeft bij de berging van de auto de weg afgesloten voor het verkeer.

Wolvega

Op de afrit van de A32 bij Wolvega is vrijdagmiddag een automobilist van de weg geraakt. Terwijl de hulpdiensten bezig waren met de afhandeling van het ongeluk, ging er een tweede automobilist door dezelfde bocht.

De twee auto's kwamen uit de richting van Heerenveen. Waardoor de bestuurders de macht over het stuur verloren, is niet bekend.

Leeuwarden

Op de Groningerstraatweg tussen de E10 en Leeuwarden was een kop-staartbotsing. Bij het ongeluk waren drie auto's betrokken. Meerdere ambulances en politieauto's waren ter plekke. Er is een persoon met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het is niet bekend of er meer gewonden zijn. De politie heeft de middelste rijstrook van de Groningerstraatweg in de richting van Leeuwarden afgesloten voor het verkeer.

(advertinsje)
(advertinsje)