Twaalf sollicitanten voor functie burgemeester Smallingerland

11 jan 2019 - 13:27

Twaalf mensen hebben gesolliciteerd op de vacature van burgemeester van Smallingerland. Onder de sollicitanten bevinden zich negen mannen en drie vrouwen. Commissaris van de koning Arno Brok heeft na gesprekken met de kandidaten een selectie gemaakt. De gemeentelijke vertrouwenscommissie gaat met de geselecteerde kandidaten in gesprek en zal verslag uitbrengen naar de raad.

It gemeentehûs fan Smellingerlân - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

Vier van de kandidaten zijn lid van de VVD en drie van het CDA. De andere kandidaten zijn van D66 (2) of PvdA (1) of van geen enkele partij (2). Er is maar een kandidaat jonger dan 50 jaar. Brok heeft na de gesprekken een selectie uit de sollicitanten gemaakt.

Eind maart aantreden

Donderdag is Brok hierover in gesprek geweest met de gemeentelijke vertrouwenscommissie. Deze commissie zal met de geselecteerde kandidaten in gesprek en verslag uitbrengen aan de raad. De raad beslist uiteindelijk welke twee kandidaten zij aanbevelen. Brok verwacht dat de nieuwe burgemeester eind maart kan aantreden.

De functie van burgemeester in gemeente Smallingerland kwam anderhalf jaar geleden vrij, na het vertrek van burgemeester Tjeerd van Bekkum. Hij ging aan de slag als directeur van de stichting Culturele Hoofdstad.

Tom van Mourik volgt Van Bekkum op als waarnemend burgemeester en zal deze functie tot begin maart uitvoeren.

(advertinsje)
(advertinsje)