Friese shorttrackers overleven de eerste voorrondes van EK

11 jan 2019 - 12:31

De Friese shorttrackers Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Suzanne Schulting hebben zich geplaatst voor de volgende rondes op de 500 en de 1500 meter. Vrijdagochtend waren de voorrondes. Aan het einde van de middag zijn de voorrondes van de 1000 meter en de relay.

Itzhak de Laat op it NK shorttrack yn Thialf - Foto: Orange Pictures

Op de kortste afstand van dit Europees Kampioenschap, de 500 meter, werd Breeuwsma tweede in zijn voorronde en De Laat eerste. Hetzelfde geldt voor Schulting, die in de voorronde onder andere Elise Christie achter zich kon houden.

1500 meter

Op de 1500 meter werden Breeuwsma en De Laat eerste in hun heats. Daarmee plaatsten ze zich voor de halve finale, die zaterdag zal worden verreden. Daarbij heeft met name Breeuwsma een zware loting. Hij moet het opnemen tegen de Hongaarse broers Liu, die tot de titelfavorieten behoren.

Ook Schulting behaalde zonder problemen een plaats in de halve finales. Ze won haar voorronde en moet zaterdag in haar volgende ronde onder andere rijden tegen Yara van Kerkhof. De finales beginnen zaterdagmiddag om half drie.

Suzanne Schulting - Foto: www.orange-pictures.nl
(advertinsje)
(advertinsje)