Stijn Schaars maakt in Spanje zijn rentree bij SC Heerenveen

Stijn Schaars heeft zijn rentree gemaakt bij sportclub Heerenveen. Hij deed dat bij een oefenwedstrijd in Spanje tegen FC Ingolstadt. Schaars, die negen maanden geleden zijn kuit- en scheenbeen brak, speelde een uur en was meteen weer de aanvoerder van de ploeg. Heerenveen verloor de wedstrijd met 4-3.
Stijn Schaars © Orange-pictures.nl
De oefenwedstrijd ging over drie delen van drie kwartier. De eerste 90 minuten speelde trainer Jan Olde Riekerink met zijn basisspelers. Morten Thorsby is niet mee op trainingskamp, omdat hij in onderhandeling is met Sampdoria. Op het middenveld speelde Olde Riekerink met Jordy Bruijn, Pelle van Amersfoort en Michel Vlap. Ben Rienstra en Yuki Kobayashi zijn de eerste twee wedstrijden na de winterstop geschorst door hun rode kaart tegen NAC Breda en speelden daarom niet met de basisploeg.
Na 46 minuten wisselde de trainer Bruijn voor Schaars. Na een uur werd zijn plek ingenomen door Rami Hajal. Deze 17-jarige speler kwam afgelopen zomer naar SC Heerenveen en werd overgenomen van Falkenbergs uit Zweden.
Heerenveen kwam na twaalf minuten met 1-0 achter door een doelpunt van Diawusie. Michel Vlap maakte na bijna een half uur 1-1. Door een vrije trap van Arber Zeneli kwam Heerenveen in de 71e minuut op voorsprong, maar vier minuten voor tijd maakte de Nederlander Charlison Benschop 2-2.
In de eindfase leek Vlap Heerenveen naar de overwinning te schieten, maar Kutschke kopte in de allerlaatste seconde van de eerste 90 minuten de 3-3 binnen. Heerenveen wisselde daarna tien spelers. De ploeg van Olde Riekerink was beter in die laatste 45 minuten, maar Kutschke maakte zijn tweede doelpunt en bracht de eindstand op 4-3.
© SC Heerenveen
Heerenveen is voor een trainingskamp in La Manga, in het zuiden van Spanje. Vrijdag vliegt de ploeg weer terug. Op 20 januari speelt Heerenveen zijn eerste wedstrijd na de winterstop tegen Ajax. Vier dagen later is Ajax weer de tegenstander. Heerenveen moet dan naar Amsterdam voor de kwartfinale van de beker.
Opstelling SC Heerenveen: Hahn (91. Bednarek); Floranus (91. Schmidt), Høegh (91. Hornkamp), Pierie (91. Drkusic), Woudenberg (91. Frederiksen, 121. Van der Heide); Bruijn (46. Schaars, 106. Hajal), Van Amersfoort (91. Kobayashi), Vlap (91. Kongolo); Van Bergen (91. Rojas), Lammers (91. Rienstra), Zeneli (91. Mihaljovic).
SC Heerenveen - FC Ingolstadt 04 3-4 (1-1, 3-3): 12. Agyemang Diawusie 0-1, 27. Michel Vlap 1-1, 71. Arber Zeneli 2-1, 86. Charlison Benschop 2-2, 89. Vlap 3-2, 90. Stefan Kutschke 3-3, 125. Kutschke 3-4. Gele kaart: Jordy Bruijn (SC Heerenveen).