Bondscoach over verwondingen Sjinkie Knegt: "Een ongelooflijke klap"

10 jan 2019 - 20:06

Bondscoach Jeroen Otter van de shorttrackers is erg geschrokken van het nieuws over Sjinkie Knegt. De 29-jarige shorttracker liep donderdag ernstige brandwonden op toen hij in zijn huis in Bantega de houtkachel aanstak. Knegt wordt momenteel in het ziekenhuis in Groningen behandeld.

Foto: ANP

"Dit is het grootste drama dat je als topsporter kan overkomen", vertelt Otter. "Ik ben natuurlijk geen medicus. Maar ik heb me laten informeren dat hij over zijn hele lichaam wel brandwonden heeft. Zowel in zijn gezicht als op zijn voeten en zijn benen."

Met name zijn linkerbeen is er slecht aan toe. Otter: "Er wordt gesproken over huidtransplantatie. Dat het vreselijk is en een ongelooflijke klap in het gezicht van Sjinkie Knegt en de hele shorttrackgemeenschap en sportliefhebbend Nederland, dat is wel duidelijk".

Tranen in de ogen

Fenna, de vrouw van Knegt, informeerde de bondscoach donderdagochtend. "Dan krijg je gewoon tranen in je ogen. Het is gewoon vreselijk. Dan zie je echt zo'n kereltje in brand staan", volgens Jeroen Otter.

Bondscoach Jeroen Otter in gesprek met de NOS

Het EK shorttrack in Dordrecht start vrijdag; daar doen de Nederlandse shorttrackers natuurlijk ook aan mee, maar zonder Sjinkie Knegt. Otter moest het slechte nieuws aan zijn teamgenoten vertellen. "Er was gewoon sprake van een grafstemming. Je kon een speld horen vallen. Of beter, je kon de tranen horen vallen op de marmeren vloer."

(advertinsje)
(advertinsje)