Nieuwe sporthal Burgum krijgt vorm: infoavond moet laatste vragen wegnemen

10 jan 2019 - 14:19

Op een informatieavond over de nieuwe Burgummer sporthal konden belanghebbenden woensdag de laatste vragen stellen aan politici, het burgerinitiatief en bijvoorbeeld de architect. Op 14 februari stemt de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel over de plannen die dan op tafel liggen. De avond werd druk bezocht, wat voorzitter Piet Herder van het burgerinitiatief goed stemde: "Nu kunnen betrokkenen nog van zich laten horen, dus we zijn blij dat veel dat ook doen.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Verslaggever Jeroen Boersma was bij de informatiebijeenkomst

Er wordt nu zo'n anderhalf jaar over een nieuwe sporthal gesproken. Toen de oude in oktober 2016 afbrandde, was dat ook het startsein om er drukker mee aan de slag te gaan. Een burgerinitiatief ontstond, met zes personen die zich betrokken voelden bij de komst van de sporthal. Er werd naar de wensen gekeken van de sportclubs die van de oude hal gebruik maakten, maar ook van potentiële nieuwe gebruikers. Nu is er eerst een plattegrond gemaakt waarin alle plannen zijn meegenomen.

Er zijn verschillende geluiden van mensen die zich niet konden vinden in de plattegrond, of die vragen hebben over hoe alles tot stand is gekomen. Zo zouden er te weinig tribuneplekken zijn en zou de hal voor de ritmische gymnastiekvereniging te laag zijn. Ook valt de bouw in dezelfde periode als het naastgelegen azc.

Er moet nu worden gekeken of alle mensen tegemoet gekomen kunnen worden, maar Herder ziet het positief in: "We hebben al met alle mensen gesproken. Deze avond was vooral voor iedereen om te kijken of ideeën die zij hebben ook in de plannen zitten. Nu hebben we nog even de tijd om er kritisch naar te kijken en de plannen hier en daar bij te schaven."

Trefwoorden: 
Burgum sporthal
(advertinsje)
(advertinsje)