Antonius Zorggroep neemt de ziekenhuiszorg in de Noordoostpolder over

10 jan 2019 - 12:09

De Antonius Zorggroep uit Sneek neemt definitief de ziekenhuiszorg in de Noordoostpolder en Urk over. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt bij een persbijeenkomst in Emmeloord.

Antonius Zorggroep nimt de sikehûssoarch oer

De Antonius Zorggroep heeft begin november ook al een bod uitgebracht op de zorg die door het failliete Dokter Jansencentrum werd geleverd. Maar het heeft daarna enkele maanden geduurd voordat er een deal was met de curator. Dit kwam omdat het Antonius het pand waarom het Dokter Jansencentrum zat niet wilde kopen, maar huren. De gemeente Noordoostpolder koopt het pand nu, waardoor de overname toch kan doorgaan.

Invloed van de gemeente

"Door het gebouw in eigendom te hebben, kan de gemeente meer regie voeren op het zorgaanbod in de Noordoostpolder", zegt wethouder Marian Uitdewilligen van de gemeente Noordoostpolder. "We willen een goede zorgketen, dat wil zeggen een goede samenwerking tussen de verschillende vormen van zorg zoals de ziekenhuiszorg, huisartsen en thuis- en revalidatiezorg. Hierover zijn we, en gaan we verder in gesprek. Met het gebouw hebben we de kans om invloed uit te oefenen op goede zorg voor iedereen in de Noordoostpolder."

Foto: Omrop Fryslân

Bij het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord kunnen patiënten terecht op de poliklinieken, voor dagbehandelingen en kleine chirurgische ingrepen. Het Antonius wil daarnaast het aantal spreekuren uitbreiden en voor sommige specialismen komen er avondspreekuren.

(Advertentie)
(Advertentie)