Jelle Bouma met een tweede hengst naar de keuring in vijftig jaar

10 jan 2019 - 07:59

Oud-melkveehouder Jelle Bouma uit Nijland is zijn leven lang al bezig met paarden en de fokkerij. In vijftig jaar tijd slaagde hij er, met Maeije 440, een keer in om een hengst in het stamboek te krijgen. Nu, op 78-jarige leeftijd, komt zaterdag zijn tweede goedgekeurde stamboekhengst in de ring op de hengstenkeuring in Leeuwarden: Wardy 509.

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Bouma is meer dan tevreden met de resultaten die hij in de afgelopen vijftig jaar heeft bereikt. Verschillende kleinere en ook grotere fokkers slagen er hun leven lang niet in om een hengst goedgekeurd te krijgen. En dan is twee een heel mooi aantal, vindt Bouma. Over het geheim van zijn succes is hij heel bescheiden: geluk en een beetje gevoel. En een thuisfront dat hem altijd heeft gesteund.

Gerrit de Boer in gesprek met Jelle Bouma

Traditiegetrouw is Omrop Fryslân live bij Faderpaard. Op zaterdag 12 januari is de hengstenkeuring vanaf 8.30 uur te zien op televisie, Omropfryslan.nl en de Omrop-app. Het commentaar wordt gegeven door presentator Gerrit de Boer van Omrop Fryslân en deskundige Henk Dijkstra. Aan het einde van de middag wordt bekend wie de kampioen van 2018 is. Voor 'buitenlandse' kijkers is de uitzending op internet te volgen met Nederlands, Engels of Duits commentaar. Meer Fries paard is te vinden op Omropfryslan.nl/faderpaard.

(Advertentie)
(Advertentie)