Flyers lopen bekerfinale mis na 'thuisverlies' tegen Nijmegen

09 jan 2019 - 22:57

De ijshockeyers van de UNIS Flyers hebben in de Leeuwarder Elfstedenhal de beslissende derde halve finalewedstrijd in de beker met 3-1 verloren van de Nijmegen Devils. Daardoor zijn de Flyers uitgeschakeld en plaatst Nijmegen zich voor de finale.

Flyers rinne bekerfinale mis: goals en reaksjes

Repo Flyers Marco Postma

Flyersspeler Marco Postma over het bekerverlies tegen Nijmegen Devils.

Omdat de Flyers de eerste wedstrijd hadden gewonnen, maar de tweede na sudden death verloren, moest een derde wedstrijd de beslissing brengen. De Flyers moesten daarvoor wel weer uitwijken naar Leeuwarden, vanwege de problemen met de eigen hal in Thialf.

In de Elfstedenhal kwam Nijmegen halverwege de eerste periode op voorsprong door een doelpunt van Levi Houkes, die een schot van richting veranderde. Vroeg in de tweede periode kwamen de Flyers op gelijke hoogte. Ronald Wurm had net een grote kans gemist, maar schoot nu wel raak.

5 tegen 3

Later in die tweede periode kreeg Nijmegen een dubbele powerplay. Daar profiteerden ze van, al maakten de Flyers nog wel protest, omdat doelman Sjoerd Idzenga werd gehinderd. De treffer van Ross John Reed werd echter goedgekeurd en dus was het 1-2.

In de laatste periode hadden de Flyers verscheidene keren powerplay, maar scoren lukte niet. Dat deed Nijmegen weer wel. Reed scoorde opnieuw en zette de eindstand op 1-3.

Tony Demelinne na verlies tegen Nijmegen

(Advertentie)
(Advertentie)