Update: Koegelwieck weer los, Doeksen doet onderzoek

Bij Terschelling is de boot de Koegelwieck vastgelopen aan de grond. Er zijn 82 passagiers aan boord en zes bemanningsleden, meldt Scannernet. De reddingsboot de Arie Visser en andere hulpboten zijn bij de vastgelopen snelboot. Er is niemand gewond geraakt. Het is nu bijna laag water. Over een kwartiertje komt er meer water.
Koegelwieck
"We zijn zo goed als los", vertelt Sikke Visser, die aan boord van de vastgelopen boot zit. "Op het moment dat de boot De Friesland ons passeerde en naast ons lag, kwamen wij op een zandbank terecht."
© Esther Scheffer
De reddingsboten en de andere bergingsschepen hebben twee keer geprobeerd de Koegelwieck los te trekken, maar dat lukte niet, zegt Visser. Nu lijkt het dus wel te lukken.
© Omrop Fryslân, Janette van der Ploeg
De Koegelwieck liep vast toen het laag water was. Paul Melles, directeur van rederij Doeksen: "Het lijkt erop dat het schip bij het passeren van de MS Friesland, in de krappe bocht van de Slenk, strak stuurboordswal heeft gehouden en dat het schip net iets buiten de boeienlijn is geraakt."
De Koegelwieck heeft geen schade overgehouden aan het incident. Rederij Doeksen zal verder onderzoek doen naar wat er precies is gebeurd. Melles sluit ook niet uit dat de storm eventuele veranderingen in het vaarwater heeft veroorzaakt. Het onderzoek zal uitwijzen of er maatregelen moeten worden genomen.
Paul Melles, directeur Rederij Doeksen