Wim Stroetinga over Niki Terpstra: "Hij heeft me geflikt"

09 jan 2019 - 15:25

Hij is gefrustreerd en vindt dat hij genaaid is. Baanwielrenner Wim Stroetinga werd dinsdag derde bij de Zesdaagse van Rotterdam. In Ahoy eindigde Stroetinga met Youri Havik achter de winnaars Niki Terpstra en de Fransman Thomas Boudat. Vooral Terpstra is volgens Stroetinga de schuldige.

Stroetinga en Havik gingen als tweede de laatste dag in. De Denen Hester en Hansen stonden eerste en Terpstra en Boudat derde. Toch ging dat laatste koppel er met de overwinning vandoor. "Als zij beter waren, dan heb ik er wel vrede mee, maar als zij hulp krijgen van drie of vier andere koppels, dan vind ik het geen eerlijke strijd meer. Dan houdt het gewoon op."

"Ben geflikt"

Stroetinga vindt dat hij, zoals ze dat in wielertermen zeggen, geflikt is. "Ja eigenlijk wel. Maar ik voelde het aankomen. In de puntenkoers zat Yoeri (Havik, red.) even te dromen en kregen we zo een rondje. Tja, toen wist ik: al zijn vriendjes gaan hem helpen en dat gaat ons de kop kosten."

Stroetinga doelt dan op Terpstra's ploeggenoten en collega's uit Noord-Holland. "Noord-Holland's best hè. Het is Terpstra tegen Stroetinga. Het is een slag maken tegen ons. Als je zo wilt winnen, als je zo'n groot coureur bent, dat hoort niet."

Volgens Stroetinga waren zij het beste koppel bij deze wedstrijd. Bij het ingaan van de laatste dag stonden ze tweede, achter het Deense koppel Hansen en Hester. "Die waren de laatste twee dagen minder. De beste heeft niet gewonnen vandaag."

Volgens Stroetinga is dit niet een normale gang van zaken. "Natuurlijk gebeuren er wel eens dingen onderweg. Maar dit niet. Ik kan er niks meer aan doen, maar ik kon er op wachten. Ligthart zit ook bij hem in de ploeg en had wel verwacht dat die achter ons aan zou rijden. Het is heel jammer voor ons, maar we moeten het er mee doen."

Foto: Orange Pictures

Na de race heeft Stroetinga Terpstra nog wel kort gesproken. "Ik heb wel gezegd wat ik er van vind. Dan krijg je wel een antwoord van sorry, maar daar koop ik natuurlijk niks voor. Je hoeft van mij geen sorry te zeggen. In principe zit hij helemaal niet fout, maar sorry daar heb ik niks aan. Zeg gewoon: ik heb gewonnen, zo en zo."

Geen pils

Terpstra en Stroetinga zijn geen vrienden van elkaar. Op de vraag of ze straks nog wel een pilsje met elkaar drinken, antwoordt Stroetinga: "Nee, maar dat doe ik sowieso niet met hem".

Einduitslag Zesdaagse van Rotterdam:

 1. Terpstra en Boudat
 2. Hansen en Hester
 3. Havik en Stroetinga
 4. Pzczolarski en Ghys
 5. Van Schip en Steels
 6. Torres en Mora
 7. Beuekeboom en Van Zijl
 8. Ligthart en De Pauw
 9. Heesters en Boussaer
 10. Sinkeldam en Pieters
 11. Zijlaard en Stöpler

Stroetinga won in 2012 de Zesdaagse van Rotterdam. In 2018 was hij de beste in Berlijn en Londen. Dit jaar rijdt hij de zesdaagse van Bremen, Berlijn en Kopenhagen. Mogelijk doet hij ook mee aan de wereldkampioenschappen in Polen. Stroetinga maakt kans om mee te doen aan de onderdelen Scratch en Koppelkoers.

(advertinsje)
(advertinsje)