Nashville-verklaring roept verscheidene reacties op in religieuze kringen

07 jan 2019 - 20:00

De Nashville-verklaring tegen homoseksualiteit krijgt hier en daar steun uit reformatorische kringen. Zo heeft bijvoorbeeld voorganger Kees Postma van de Nehemia-gemeente in Dokkum de verklaring ook ondertekend.

Foto: ANP

Homoseksualiteit past niet in Gods plan.

Kees Postma, voorganger Nehemia-gemeente

"Homoseksualiteit gaat tegen Gods wil in en wie die gevoelens heeft, moet hem of haar erop richten die zondige gevoelens te doden." Dat is de strekking van de zogenoemde Nashville-verklaring. Het gaat om een initiatief van evangelische leiders uit Amerika en de verklaring is tot nu toe 25.000 keer ondertekend.

De Nashville-verklaring levert in Nederland veel discussie op. Dat komt onder andere omdat ook een prominent politicus zoals SGP-Kamerlid Kees van der Staaij hem heeft ondertekend.

Er is ook een klein aantal Friese ondertekenaars, zoals Ds. Orlando Bottenbley en Kees Postma van Burgum. Postma is voorganger bij de Vrije Baptistengemeente Nehemia in Dokkum. Hij heeft de verklaring echter op persoonlijke titel ondertekend.

"In mijn gemeente zijn ook homoseksuele leden. De worsteling die zij hebben, zie ik ook wel. wij willen dan ook naast hen staan. Met hulp van de Heilige Geest kan er tegen worden gevochten en het kan worden overwonnen", zegt Postma.

Waar vriendschap en liefde is, daar is God.

Ds. Douwe Posthumus, voorzitter Raad van Kerken Burgum

Volgens dominee Douwe Posthuma, voorzitter van de Raad van Kerken in Burgum, moeten de kerken 'inclusief' denken. Mensen niet uitsluiten, maar insluiten en ze erbij betrekken. Volgens hem is dat gelukkig ook bijna overal het geval. "De meeste christelijke kerken zijn een veilig huis voor homo's", zo stelt hij.

Het Openbaar Ministerie zal onderzoeken of de verklaring strafbaar is.

(Advertentie)
(Advertentie)