Aris in eigen huis te sterk voor directe concurrent Feyenoord

Aris Leeuwarden heeft zaterdagavond een belangrijke overwinning behaald op Feyenoord Rotterdam. De Leeuwarder basketballers waren in het Kalverdijkje met 90-79 te sterk voor de Rotterdammers. Nick Masterson was met 31 punten de grote man bij Aris.

Goed begin

De thuisploeg kwam heel goed uit de startblokken. Binnen enkele minuten was het 10-2 voor de Leeuwarders. De Rotterdammers waren daar echter niet van onder de indruk. Een goede tweede fase van het eerste kwart bezorgde Feyenoord namelijk de voorsprong: 19-26.
In het tweede kwart kreeg Aris weer wat meer grip op de bezoekers. De ploeg van coach Tony van den Bosch won het kwart met 17-14 en dat betekende dat de spelers met een stand van 36-40 de kleedkamers in gingen.

Na de rust

Waar Aris aan het begin van de wedstrijd zo goed uit de startblokken kwam, was dat na de rust niet zo. De Rotterdammers brachten de stand halverwege het derde kwart op 49-60. Door onder meer vijf punten van David Michaels kwamen de Leeuwarder weer terug tot 58-62. Het derde kwart kreeg hierdoor dus geen winnaar.
Ook in het vierde kwart gingen beide ploegen gelijk op. De thuisploeg begon iets beter en dus kwam met nog 6:16 op de klok een gelijke stand op het scorebord: 68-68.

Diskwalificerende fout

Niet veel later kreeg Feyenoord nog een klap te verwerken. Met nog 5:27 te spelen werd topscorer Trevor Setty van het veld gestuurd met een diskwalificerende fout vanwege een klap in de richting van Michaels.

Goed slot

De eerste voorsprong voor Aris sinds het eerste kwart kwam met nog 4:18 op de klok op het bord door een driepunter van Masterson: 76-73. De Leeuwarders werde daarna steeds beter en dus kon de voorsprong worden uitgebreid. Met nog anderhalve minuut over was de overwinning van Aris al bijna zeker: 86-75. De eindstand was uiteindelijk 90-79.
Door de overwinning blijven de Leeuwarders op de zesde plek in de Dutch Basketball League. Aris heeft nu tien punten uit zeventien wedstrijden. Twee meer dan Rotterdam en evenveel als de Den Helder Suns.