Gemeente: "Kom zondag niet naar Schiermonnikoog"

"Kom zondag niet naar Schiermonnikoog toe", zo laat de gemeente zaterdagavond weten. Het eiland is voorlopig opgeruimd en er is geen extra hulp nodig. Wel verwacht de gemeente dat er de komende dagen en maanden nog genoeg schoon is te maken. Als dat nodig is, doet de gemeente dan ook graag weer een beroep op alle vrijwilligers.
© Omrop Fryslân, Alle Faber
Tot nu toe is der zo'n 220 ton afval opgehaald op Schiermonnikoog. De gemeente is blij met de hulp van alle vrijwilligers en het leger. "Deze samenwerking is hartverwarmend om te zien, een mooi voorbeeld van gemeenschapszin", zo laat burgemeester Ineke van Gent weten.

Leger blijft nog even

Het leger blijft nog tot zondag op het eiland. Het strand is op dit moment wel opgeruimd, maar dat betekent niet dat het ook schoon is. Burgemeester Van Gent waarschuwt met klem voor de kleine stukjes plastic die overal liggen: "Er liggen nog heel veel kleine stukken plastic en piepschuim onder het zand en in de duinen. Dit verborgen plastic is een ecologische ramp en moet zo spoedig mogelijk worden aangepakt."