Medewerkers Hartman Sexbierum weigeren handtekening te zetten

04 jan 2019 - 12:56

Medewerkers van glastuinbouwbedrijf Hartman in Sexbierum weigeren volgens de vakbond CNV Vakmensen massaal om hun handtekening te zetten onder de overeenkomst die zij vorige week kregen voorgelegd door de directie. De vakbond adviseerde om niet te tekenen voor wat zij 'een fooi' noemen.

It bedriuw Hartman yn Seisbierrum - Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Vlak voor de kerst overviel de directie de medewerkers met het nieuws dat 57 van de 110 werknemers ontslag zouden krijgen. Medewerkers die ontslagen werden, kregen een zogenoemde vaststellingsovereenkomst voorgelegd. Ze hadden tot vrijdag om de overeenkomst te tekenen. Volgens het CNV is het bedrag dat deze mensen meekregen een derde van de wettelijk vastgelegde transitievergoeding. De vakbond noemt dat schandalig. Bovendien werden medewerkers onder druk gezet, dat als ze niet zouden tekenen, het bedrijf failliet zou gaan.

De druk op de directie neemt volgens de vakbond toe, nu de medewerkers weigeren te tekenen. A.C. Hartman is een begrip in de glastuinbouwsector en levert onder andere aan de supermarkten van Albert Heijn. Het bedrijf is in 2017 overgenomen door het Belgische The Fruit Farm Group.

Trefwoorden: 
vakbond Hartman overeenkomst
(advertinsje)
(advertinsje)