Na 40 jaar hebben fysiotherapeuten Piet en Irene Boelens meer tijd voor iets anders

Piet en Irene Boelens zijn vanaf 2019 'niet-praktiserende' fysiotherapeuten. Ruim veertig jaar hebben ze met z'n tweeën een praktijk gehad in Kollumerzwaag, maar die was op oudejaarsdag voor het laatst open. Nu zijn ze dus vrij. "Dat begint eigenlijk op 2 januari, want op nieuwjaarsdag zijn we altijd vrij geweest", zegt Piet Boelens.
Piet Boelens © Piet Boelens
Hoe het is om straks zonder praktijk te zitten, laten Piet en Irene Boelens vooral op zich afkomen. "Ik ben 40 jaar aan het werk geweest, Irene zelfs 42 jaar. Op zich zijn we er klaar voor. We hebben allemaal zaken afgerond. Alle patiënten hebben een nieuwe fysiotherapeut. Die worden in de toekomst behandeld door andere praktijken", zegt Boelens.
Bang voor 'het zwarte gat' is hij niet. "Nee, want dit maak je - als je geluk hebt - maar een keer mee. We hebben altijd gezegd: als ik stop, dan stoppen we allebei."

Hardlopen

Mogelijk gaat Piet Boelens nog meer hardlopen. Hij is bijna 67 jaar, maar rent nog graag marathons. Ook dit jaar trekt hij de hardloopschoenen aan: "Voor dit jaar staan er drie marathons op het programma." En hij heeft nu een voordeel: "Ik heb meer tijd om noch preciezer te trainen. Tot nu toe moest ik eerder opstaan, voor het werk op. Nu kan ik heel geschikt momenten uitzoeken om te trainen."

De roots

Verder is er nu meer tijd voor familie. "We hebben in Kollumerzwaag zeven kinderen opgevoed en er zijn ook al wat kleinkinderen. Ik schat dus in dat we onze tijd genoeg kunnen vullen."
De praktijk staat te koop. Piet en Irene gaan naar Leeuwarden. "Daar liggen onze roots. We gaan dus een heel bijzonder jaar tegemoet."
Piet Boelens