Bijeenkomst voor inwoners Morra-Lioessens na dodelijk ongeluk

01 jan 2019 - 12:48

In het dorpshuis De Stikel van Morra-Lioessens was 's ochtends op nieuwjaarsdag een bijeenkomst voor de inwoners van het dorp en eventuele andere betrokkenen bij het dodelijke vuurwerkongeluk van oudejaarsavond.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

De bijeenkomst is bedoeld om de inwoners de mogelijkheid te geven om over het ongeluk en de emoties daarbij te praten. Ook is voor diegenen die dat willen slachtofferhulp aanwezig.

Bij het ongeluk kwam een 41-jarige inwoner van Morra om het leven. In het dorp is emotioneel gereageerd op het ongeluk, zegt een woordvoerder. Over de oorzaak van het ongeluk is tot nu toe nog niets bekend.

Stilte en verdriet

Verslaggever Auke Zeldenrust was nieuwjaarsdag in Morra. "Hier heerst de stilte en het verdriet." Inwoners kwamen in het dorpshuis samen om het verdriet met elkaar te delen. "Mensen willen niet met de pers praten, het nieuws is nog te vers. Morra is een klein dorp, iedereen kent elkaar."

Het slachtoffer woonde al zo'n twintig jaar in het dorp, met vrouw en twee kinderen.

De politie is nog bezig met het onderzoek, wel is duidelijk dat het ongeluk niet met carbid heeft te maken, wel met zwaar vuurwerk. De politie praat met getuigen.

Verslaggever Auke Zeldenrust bij het dorpshuis van Morra

Medeleven

Ook de nieuwe interim-burgemeester Hayo Apotheker was bij de bijeenkomst in het dorpshuis. "Het was goed om mee aan te horen en mee te voelen. En het was goed dat de gemeenschap uiting kan geven hoe erg ze dit ongeluk vinden. Ik wil ook mijn condoleances en medeleven uitspreken naar de nabestaanden."

Burgemeester Hayo Apotheker over het dodelijke ongeluk in Morra

Foto: De Vries Media

Alle festiviteiten die in Morra en Lioessens op het programma stonden voor oudejaarsnacht en nieuwjaarsdag zijn afgelast.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust
Trefwoorden: 
ongeluk dode Morra oudejaarsnacht
(Advertentie)
(Advertentie)