Nieuwjaarsvereniging Donkerbroek wil af van sluipverkeer

31 des 2018 - 17:46

Een geslaagde stunt van nieuwjaarsvereniging De Nachtdravers uit Donkerbroek. De nieuwjaarsstunt stond in het teken van al het sluipverkeer dat door het dorp komt. Maandag stond daarom de hoofdstraat van het dorp, de Herenweg, vol met verkeersborden en borden met leuzen erop. De vereniging vindt dat de verkeerssituatie daar door het sluipverkeer onveiliger is geworden.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Ook stonden de gestolen kunstwerken uit Lippenhuizen in de straat. Die had de groep in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 december weggehaald. "Het was nog een hele klus. Dat stootblok voor de tram hebben we met 15 man opgetild en daarna op wieltjes gezet", vertelt voorzitter Sybrand Draaistra.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Verslaggever Jeroen Boersma was in Donkerbroek

Het sluipverkeer wordt veroorzaakt door de werkzaamheden aan de weg tussen Drachten en Oosterwolde. Daardoor is het voor mensen uit bijvoorbeeld Haulerwijk logischer geworden om door Donkerbroek te rijden. De nieuwjaarsvereniging hoorde uit het dorp meerdere geluiden van mensen die de situatie onveilig vinden. Vooral voor basisschoolkinderen of ouderen is het niet meer veilig", zegt Auke-Jan van de Belt, een van de leden.

(advertinsje)
(advertinsje)