Hoe gaat het nu met Sjaak en Anneke? De vonken spatten er nog altijd van af!

Anneke Krols van 78 jaar uit Nijmegen had een leuke Friese man ontmoet in de trein bij Alpen aan den Rijn. Ze konden goed praten en de vonken sprongen over en weer. Maar na station Utrecht hebben ze elkaar niet weer gezien en ze waren vergeten om contactgegevens uit te wisselen.
Anneke en Sjaak © Omrop Fryslân
Om de bewuste man te vinden, kwam Anneke met haar verhaal bij Omrop Fryslân. En na een lange zoektocht, op radio, televisie, internet en na vele telefoontjes kwam een naam boven water: het ging om Sjaak Vermeer van 79 jaar uit Leeuwarden.

Het was gelijk raak

Op 14 augustus hadden ze voor het eerst in de uitzending van Muzyk yn Bedriuw contact met elkaar. "Na de eerste date zijn we een stel geworden, het was gelijk raak", vertelt Sjaak.
Ze hebben ook samen de kerstdagen doorgebracht, bij Anneke in Nijmegen. "Het was kalm en rustig. Het was mijn eerste kerst samen, na 25 jaar alleen te zijn geweest", vertelt ze. Deze was voor ons samen en voor niemand anders." "Het was heel gezellig, heel intiem", vult Sjaak aan.
© Omrop Fryslân, Martine van der Steege

Hoe ging het verder na 14 augustus?

"We hebben iedere avond gebeld en afgesproken op 18 augustus. Toen zijn we naar een park in Arnhem geweest. Ik stond heel lang te wachten, want Sjaak stond bij een andere uitgang. Ik dacht wel even dat hij me in de steek had gelaten. Maar toen hij me zag, kuste hij me op beide wangen. En bij het oversteken vroeg hij: mag ik je hand vasthouden? Ja graag, zei ik", vertelt Anneke.
Na een wandeling in het park gingen ze koffiedrinken. "Toen ik wilde afrekenen, we zaten aan tafel acht, bleek dat er geen briefje was met tafel acht. Er lag wel een briefje met twee hartjes en een pijl erdoorheen. De serveerster had het ook gezien", lacht Sjaak.

En hoe ziet 2019 eruit?

"We leven van week tot week, waarom zouden we plannen, het gaat goed zo. We blijven wonen waar we wonen, we hebben elk zo onze eigen sociale contacten. Het reizen gaat prima", vertelt Anneke.
© Omrop Fryslân, Martine van der Steege