Gosse Koopmans maakt bijzonder schilderij in Thialf

30 des 2018 - 21:10

Schilder Gosse Koopmans beleefde een bijzonder weekend in Thialf. De kunstenaar uit Eastermar stond met zijn schildersezel en palet op de perstribune en maakte elke dag een schilderij van het bijna uitverkochte ijsstadion.

Gosse Koopmans schildert in Thialf - Foto: www.orange-pictures.nl

Het was voor Koopmans een droom om ooit eens in Thialf te schilderen. "Het is een heel bijzondere sfeer hier, met prachtig licht. Dat vind ik echt heel bijzonder. Ook schitterende reflecties in het ijs, dus daar kan ik me wel mee vermaken."

Schaatstaferelen zijn het favoriete onderwerp van de schilder. "Dat zit heel diep. Uiteindelijk is dit ook heel uniek. Ik zit hier tussen allemaal helden van het ijs en daar mag ik dan zomaar tussen zitten te schilderen", zegt Koopmans.

Gosse Koopmans in Thialf - Foto: www.orange-pictures.nl

Toestemming

Het was voor Koopmans wel heel lastig om toestemming te krijgen om in Thialf te schilderen. "Normaal gesproken heb je te maken met regels van de internationale schaatsbond ISU, dus ik had het al een beetje van me afgezet. Het was dus wel een grote verrassing dat het nu wel mocht."

Koopmans heeft al een bestemming voor zijn schilderijen. "Ik heb nu een wintertentoonstelling in Earnewâld en als het straks klaar is, komt het daar te hangen", zegt de kunstenaar.

Gosse Koopmans

(Advertentie)
(Advertentie)