Verlies Flyers na sudden death; beslissingsduel moet bekerfinalist bepalen

30 des 2018 - 21:03

De UNIS Flyers hebben zondag in extra tijd met 3-2 van Devils Nijmegen verloren. Het was een wedstrijd in de halve finale van de beker. Omdat de Flyers zaterdag de eerste wedstrijd wel wonnen, komt er nu een beslissingswedstrijd om te bepalen welke ploeg er naar de finale gaat. Die derde wedstrijd is in Fryslân.

Brent Janssen (links) van de Flyers - Foto: www.dijksfotografie.nl

Na de eerste periode in Nijmegen stonden de Flyers al met 2-0 achter. Nijmegen profiteerde tweemaal van powerplay. Eerst scoorde Levi Houkes, kort voor het einde van de periode maakte Jeffrey Melissant de 2-0.

Aansluitingstreffer

In de tweede periode hadden de Flyers zelf meerdere keren powerplay, maar het lukte de Friezen maar niet om in die tijd te scoren. Tot de laatste minuut van die periode. Toen moest Melissant naar de strafbank en maakte Pippo Limnell de aansluitingstreffer.

Flyers moest in de laatste periode dus jacht maken op de gelijkmaker, maar het bleef opnieuw lang doelpuntloos. Toch was het weer kort voor tijd dat de Flyers scoorden. Nu was het Tony Demelinne. Nadat Flyers-goalie Jeff Honebeeke nog een goede redding verrichtte, was de tijd op en ging de wedstrijd in overtime.

Overtime

In die extra periode spelen beide teams met een speler minder. Toen Demelinne straf kreeg, stonden de Flyers weer met een man minder op het ijs. In die periode scoorde Nick de Jong voor Nijmegen en daarmee bezorgde hij zijn ploeg de overwinning.

In de best-of-three-serie staat het nu 1-1. Een derde wedstrijd moet uitsluitsel brengen over wie er naar de bekerfinale gaat. Die derde wedstrijd is in Fryslân, maar wanneer is nog niet bekend.

(advertinsje)
(advertinsje)