Flyers winnen eerste wedstrijd in halve finale beker van Nijmegen

29 des 2018 - 19:39

De ijshockeyers van de UNIS Flyers hebben de eerste halvefinalewedstrijd in het bekertoernooi gewonnen. De ploeg uit Heerenveen, die weer moest uitwijken naar de Elfstedenhal in Leeuwarden, was met 4-3 te sterk voor Devils Nijmegen. Zondag is de return in Nijmegen. Wie het eerst twee wedstrijden wint, gaat naar de finale.

Brent Janssen (links) van de Flyers - Foto: www.dijksfotografie.nl

De Flyers hadden al snel een manmeersituatie, maar juist toen opende Nijmegen de score. Branden Eden maakte de 0-1. Nog geen minuut later benutten de Flyers de powerplay toch. Met een goed schot zorgde Todd Ratchford voor de 1-1.

Nog vroeg in de eerste periode had Nijmegen zelfs een dubbele powerplay, maar daar profiteerden de bezoekers niet van. Even later kwamen ze wel weer op voorsprong, door een treffer van Jim Gudden. Opnieuw duurde het niet lang voordat de Flyers op gelijke hoogte kwamen. De puck gleed, na een schot van Adam Bezak, door de benen van Deniz Mollen.

Flyers voor het eerst voor

Halverwege de tweede periode kwamen de Flyers voor het eerst op voorsprong. Met een hard schot maakte Ratchford zijn tweede. Vijf minuten voor het einde van die periode maakte ook Eden zijn tweede treffer en dus was het weer gelijk: 3-3. Bijna gingen de Flyers nog met een voorsprong het laatste kwart in, maar Trevor Hunt raakte de paal.

De winnende

Met nog ruim tien minuten te gaan heroverde Jasper Nordemann de puck op de helft van Nijmegen. Daarna zorgde Lars den Edel voor de 4-3. Dat was ook de eindstand.

Zondag weer

De Flyers staan nu dus met een wedstrijd voor in de halve finale van de beker. Als ze zondag in Nijmegen opnieuw winnen, zijn de Feansters finalist.

(advertinsje)
(advertinsje)