I Oosterstreek: Friese oudejaarsstunt in Amsterdam

29 des 2018 - 10:07

Oudejaarsvereniging D'Olde Togers uit Oosterstreek heeft zaterdagochtend een stunt uitgehaald in Amsterdam, door weer letters te plaatsen voor het Rijksmuseum in de Nederlandse hoofdstad. In plaats van het recentelijk weggehaalde 'I amsterdam' staat er nu 'I Oosterstreek'.

De letters zijn gemaakt van purschuim en mogen van de politie blijven staan tot negen uur diezelfde ochtend. Toen ging het Rijksmuseum open.

Met de stunt wil de vereniging het dorp Oosterstreek op de kaart zetten. Na de stunt komen de letters in het dorp zelf te staan, zo vertelt voorzitter Jeroen Hessels.

Mooie reacties

"Wij zijn vanmorgen om drie uur in de auto gestapt", vertelt Hessels. "Het was toen nog vrij rustig in Amsterdam en wij hebben in alle rust de letters kunnen neerzetten. We krijgen hele mooie reacties, en ook de politie kan het waarderen!"

Foarsitter Jeroen Hessels

Deze maand werden de letters 'I amsterdam' weggehaald bij het Rijksmuseum. Het zou volgens het gemeentebestuur te individualistisch zijn. De levensgrote letters waren een toeristisch punt in de stad.

Foto: Jeroen Hessels
(advertinsje)
(advertinsje)