Leeuwarden decor van WK dammen tussen uitdager Boomstra en titelhouder Schwarzman

28 des 2018 - 16:59

Uitdager Roel Boomstra uit Groningen en wereldkampioen Alexander Schwarzman uit Rusland hebben vrijdagmiddag in Leeuwarden hun eerste partij gespeeld in de match om de wereldtitel. Die eerste partij, in het decor van het Stadhouderlijk Hof, is in remise geëindigd. In totaal heeft de 25-jarige Boomstra twaalf partijen de kans de 51-jarige Schwarzman te verslaan.

Ljouwert dekôr fan WK damjen

De WK-match, een tweekamp dus, wordt in drie plaatsen gespeeld. Leeuwarden, Groningen en Assen krijgen elk vier partijen. De eerste vier zijn in Leeuwarden: drie keer in het Stadhouderlijk Hof en een keer in Tresoar.

Op 12 januari is de laatste ronde. Mocht het dan nog gelijk staan, dan wordt op 13 januari een barrage gespeeld, waarna de nieuwe wereldkampioen bekend is.

Foto: Omrop Fryslân, Andries Bakker

Boomstra is eerder wereldkampioen geweest. Hij won in 2016 de titel door een overwinning op Jan Groenendijk uit Wageningen. Daarmee werd Boomstra de eerste Nederlandse wereldkampioen sinds Harm Wiersma uit Leeuwarden, die zijn laatste mondiale titel in 1984 behaalde. Wiersma opende het WK vrijdag in Leeuwarden.

(Advertentie)
(Advertentie)