Herbergier Harlingen: niet voor de zorg, maar voor de mensen

26 des 2018 - 11:22

Ruim een jaar geleden begonnen Tom en Ans Visser 'Herbergier Harlingen': een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen, zoals dementie. Ans werkte al in de zorg, maar miste het echte contact met mensen in de reguliere zorg. Een jaar later woont de familie Visser met hun twee kinderen en achttien mensen met geheugenproblemen in een oude basisschool in Harlingen.

In het jaar dat Herbergier Harlingen open is, zijn er al veel bijzondere momenten geweest, vindt Ans Visser. "Ik denk dat wij bijna wel een boek kunnen schrijven. Sowieso de kleine onderonsjes en de grapjes die zo nu en dan worden gemaakt. En ook wel de hilarische momenten die door de dementie ontstaan, dat wij daar ook met z'n allen om kunnen lachen."

Balans tussen werk en privé

Toch is het werk soms ook zwaar, zegt Ans: "De balans tussen werk en privé is zwaar. Wij wonen in de Herbergier, dus wij zijn er altijd bij. Ik ben 's nachts altijd de achterwacht." Ans en haar man zijn dan ook bezig werk en privé in balans te brengen. "Wij hebben de structuur nu goed ingebouwd in de Herbergier, dus nu kunnen wij verder structuur aanbrengen in ons eigen leven."

Ans en de Herbergier

Trefwoorden: 
zorg Herbergier Harlingen
(Advertentie)
(Advertentie)