"Drukkende" sfeer op werkvloer bij Hartman na mail over ontslagen

Ondanks de aangekondigde reorganisatie die meer dan de helft van het personeel de baan gaat kosten, moet er dinsdag bij Hartman in Sexbierum gewoon worden gewerkt. Dat klinkt wel bijzonder wrang, op eerste kerstdag. De sfeer is dan ook "drukkend", laat een medewerker weten.
Het bedrijf Hartman in Sexbierum © Omrop Fryslân, René Koster
De 110 medewerkers van glastuinbedrijf Hartman hebben lang moeten wachten op het nieuws wie mag blijven en wie niet. Daarover is sinds maandagmiddag laat meer duidelijkheid. Het vervelende is, zeggen werknemers, dat die duidelijkheid zo laat kwam én op een vervelend moment, zo kort voor de feestdagen.
Het nieuws komt de sfeer op de werkvloer niet ten goede. "De sfeer is drukkend", zegt een werknemer dinsdag, die graag anoniem wil blijven. "We weten nu wie mag blijven en wie eruit gaat." Het personeel dat niet mag blijven, heeft van de leidinggevenden een mail gekregen. Ze moeten donderdag op gesprek komen.
© Omrop Fryslân, René Koster
Verslaggever René Koster is bij Hartman in Sexbierum
Op sociale media werden berichten geplaatst dat er dinsdag moest worden overgewerkt bij Hartman, maar het blijkt dat dat niet waar is, zegt de medewerker. "Het was al wel gepland dat er vandaag gewerkt moest worden. Er wordt niet overgewerkt."
De medewerker weet niet of er nog een oplossing mogelijk is voor de ontslagen: "Dat durven we niet te zeggen."