Tony Demelinne zorgt voor ruime zege voor UNIS Flyers tegen Amsterdam Tigers

21 des 2018 - 23:19

De mannen van UNIS Flyers namen het vrijdagavond op tegen de Amsterdam Tigers. Dat deden ze echter niet in hun eigen vertrouwde Thialf. De wedstrijd werd gespeeld in de Elfstedenhal in Leeuwarden, omdat de ijshockeyhal in Thialf tijdelijk is gesloten. De wedstrijd trok maar een paar honderd bezoekers, terwijl in Heerenveen het stadion bijna altijd wel vol zit. De Flyers leken de Tigers makkelijk aan te kunnen. Het werd 8-1.

Foto: UNIS Flyers

De wedstrijd had een knallende start. Maarten Brekelmans van de Tigers schoot de puck meteen al in het doel en bracht de bezoekers op een voorsprong van 0-1. De Flyers hadden echter snel een weerwoord. Het was een anderhalve minuut later Tony Demelinne die de 1-1 maakte. Een kwartier in de wedstrijd haalde Trevor Hunt uit vanaf de blauwe lijn, waardoor de puck de goal in zweefde. Met een 2-1 tussenstand, zochten biede ploegen de kleedkamers op.

Tweede periode

Het was Demelinne die de tweede periode opende. Hij schoot zijn tweede doelpunt van de avond. Een paar seconden later was het zijn teamgenoot Ronald Wurm die de 4-1 maakte. Pas tegen het einde van de tweede periode werd er weer gescoord. Door Bezak deze keer: 5-1.

Derde periode

Ook in de derde periode leken de Friezen de sterkste. Het was Demelinne die in de 50e minuut de 6-1 maakte en kort daanra de 7-1. Vlak voor het einde van de wedstrijd lukte het Jasper Nordemann nog om de 8-1 te maken.

Aankomende zondag speelt UNIS Flyers weer en neemt het dan op tegen Chiefs Leuven in Leuven.

(Advertentie)
(Advertentie)