Hayo Apotheker wordt waarnemend burgemeester in Noardeast-Fryslân

21 des 2018 - 17:12

Oud-burgemeester van Súdwest-Fryslân, Hayo Apotheker, wordt waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. Hij blijft in functie tot er halverwege volgend jaar een vaste burgemeester wordt aangesteld.

Hayo Apotheker - Foto: Omrop

Apotheker heeft ervaring met het leiden van fusiegemeenten. Tot voor kort was hij waarnemer in de gemeente Waadhoeke. En hij was ook de eerste burgemeester van fusiegemeente Súdwest-Fryslân. Met bijna 37 dienstjaren is Hayo Apotheker de meest ervaren burgemeester van Nederland.

Ook bekende gezichten onder kandidaat-wethouders

Bij de kandidaat-wethouders voor Noardeast-Fryslân zitten ook bekende gezichten. Zitten wethouder in de gemeente Dongeradiel, Pytsje de Graaf, is door haar partij, de FNP, voorgedragen. Net als haar collega daar, Esther Hanemaaijer van het CDA. Oud-CDA-er Jouke Douwe de Vries is beoogd wethouder voor de nieuwe partij S!N. VVD-wethouder Jelle Boerema van Kollumerland c.a. is ook voorgedragen voor het nieuwe college van Noardeast-Fryslân. De ChristenUnie schuift Theo Berends naar voren. Hij is nu wethouder in de gemeente Eemsmond.

(Advertentie)
(Advertentie)