Freedsmerk: "Wij zijn van de generatie boerenkool met worst. Dat hou je het langste vol."

Het zijn voornamelijk weer de kalkoenen en rollades die bij de bezoekers van de vrijdagmarkt op het kerstmenu staan. Toch is ook de trend van zuiniger met vlees omgaan te merken: "Ik wil daar wat bewuster mee omgaan en wat minderen. Ik heb net zo'n vegadingetje gehad. Daar zal ook wel allemaal rommel in zitten, maar toch..."
© Omrop Fryslân, René Koster
Anderen houden meer van een sober kerstmaal: "Wij zijn van de generatie boerenkool-met-worst. Dat hou je het langste vol."
De groenteboer merkt wel een aantal veranderingen. Zo is de zoete aardappel populair geworden. "Vroeger wisten we niet wat we daar mee moesten, maar nou maken ze er van alles van, ook lasagne." De bloemist blijft met de feestdagen thuis, zonder drukte: "Gewoon eten, misschien met wat apartigheden erbij." De poelier vertelt net dat hij met de kerstdagen uit eten gaat. "Wij hebben het druk genoeg gehad!"
Mensen op de vrijdagmarkt over hun kerstmenu