Zo goed als geen verhuisdozen voor nieuwe publieksruimte Súdwest-Fryslân

21 des 2018 - 11:56

De nieuwe publieksruimte van de gemeente Súdwest-Fryslân in Sneek gaat al op 2 januari open. Je zou dus verwachten dat er druk wordt verhuisd met spullen van de ene kant van de Marktstraat naar de andere, maar dat is niet het geval. De nieuwe manier van werken zorgt ervoor dat de ambtenaren zo goed als zonder dozen of papieren over kunnen.

Ferhuzing publykssintrum Súdwest-Fryslân

In plaats daarvan zijn veel ambtenaren al aan het werk en oefent het baliepersoneel de nieuwe werkwijze op elkaar. Die nieuwe werkwijze houdt voor de burgers in dat zij alleen voor kleine dingen zo kunnen langskomen, maar voor veel zaken eerst een afspraak moeten maken. Daardoor hoeven mensen niet meer op hun beurt te wachten.

De wijze waarop het nieuwe centrum functioneert, is afgekeken van de gemeente Den Bosch. De klanten worden ontvangen door een gastvrouw of -heer en er komt een snelbalie. Verder is het een open ruimte geworden. "De medewerkers zitten niet meer achter glazen raampjes, het is een open werkplek", zegt wethouder Erik Faber van Súdwest-Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)