Vrijspraak voor SC Twijzel na dug-outdrama

20 des 2018 - 13:15

Voetbalclub SC Twijzel is vrijgesproken in het dug-outdrama. Justitie had twee weken geleden een boete van 10.000 euro geëist, in de rechtszaak over het ongeluk met de dug-out.

Frijspraak foar SC Twizel nei dug-outdrama

Daarbij kwam 4,5 jaar geleden de 10-jarige Yrsa de Bruin om het leven en raakten vijf andere kinderen gewond.

De dug-out had bij een storm het jaar ervoor grote schade opgelopen en stortte in bij een groot schoolkorfbaltoernooi, toen er een groep kinderen op was geklommen.

"Het was voor de sportclub niet voorzienbaar dat de dug-out in zo'n slechte staat zou verkeren dat deze zou instorten", zegt de rechtbank. Het wordt de club minder zwaar aangerekend, omdat zij een amateurclub zijn en geen professionele organisatie. De nabestaanden hebben teleurgesteld gereageerd op de uitspraak. Zij hebben het Openbaar Ministerie gevraagd om in hoger beroep te gaan.

Foto: ANP

Liesbeth Poortman, advocaat van de nabestaanden

"Allerlei deskundigen en getuigen hebben verklaard dat die dug-out zichtbaar onveilig was. En toch zegt de rechtbank dat er onvoldoende bewijs is voor een veroordeling", zegt Liesbeth Poortman, advocaat van de nabestaanden.

De voetbalclub zelf is blij met de uitspraak. Tjalling van der Goot, advocaat van SC Twijzel: "Je moet natuurlijk altijd zorgvuldig zijn, je hebt altijd een zorgplicht. Maar niet een meer dan gewone zorgplicht. En dat is wat de rechtbank nu heeft uitgesproken. Dus daar is het bestuur wel tevreden over."

Tjalling van der Goot, advocaat van SC Twijzel

Lysbeth Zwart-Sneek, persrechter

Trefwoorden: 
dug-out Twijzel
(Advertentie)
(Advertentie)