Toename in aantal WW-uitkeringen in Fryslân, met name door aflopende seizoenscontracten

20 des 2018 - 10:31

Het aantal mensen dat afhankelijk is van een WW-uitkering is vorige maand in Fryslân net wat hoger uitgekomen dan een maand eerder.

Foto: ANP

Dat komt met name door seizoenscontracten in de landbouw en horeca die afliepen. Volgens het UWV zijn vooral jongeren daar de dupe van. Het UWV meldt ook dat in het onderwijs, de zorg en industrie het aantal mensen met een WW-uitkering in Fryslân is gedaald.

Fryslân wijkt met de cijfers af van de twee andere noordelijke provincies. In Groningen en Drenthe ging het aantal mensen met een WW-uitkering juist naar beneden. De daling in Groningen is daarbij met bijna twee procent het grootst. Ook het landelijk gemiddelde laat een daling in het aantal WW-uitkeringen zien.

In Fryslân kregen vorige maand 10.582 mensen een WW-uitkering, 47 meer dan in oktober. De toename is het grootst op de Waddeneilanden, op Ameland ging bijvoorbeeld het aantal WW-ers omhoog van 50 naar 67 en op Terschelling van 41 naar 52.

Naast een toename in de al genoemde landbouw en horeca, werden er ook meer WW-uitkeringen aangevraagd door mensen die werken in de culturele sector, de grafische industrie en de schoonmaakbranche.

Trefwoorden: 
UWV ww-uitkeringen
(Advertentie)
(Advertentie)