Olde Riekerink: "Wij hebben het gewoon niet goed gedaan"

19 des 2018 - 23:32

Sportclub Heerenveen heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker, maar dat ging tegen de amateurs van ODIN'59 niet eenvoudig. De Friezen wonnen met 1-3, maar stonden na twee minuten al met 1-0 achter. Trainer Jan Olde Riekerink was na afloop van het duel dan ook kritisch: "Wij hebben het gewoon niet goed gedaan."

Jan Olde Riekerink nei Odin '59

Heerenveen had het bijna de hele wedstrijd moeilijk met de derdedivisionist. "ODIN is natuurlijk een ploeg die een sterkte heeft en daar optimaal gebruik van maakt. De hoge ballen, de kracht, de lengte en de inworpen. Dat is voor elke tegenstander lastig, maar wij hebben het gewoon niet goed gedaan", zo zei Olde Riekerink. "Uiteindelijk is het bij bekerwedstrijden een streep trekken en kijken wat het resultaat is. Maar dit is wel iets waar we met de jongens mee aan de slag moeten."

Het resultaat is dus de kwartfinale van de KNVB Beker. De trainer blikt alvast vooruit naar dat duel. "Ik hoop dat we thuisloten, dat heb ik de vorige keer ook gezegd. En dan hoop ik dat we daarna nog twee wedstrijden winnen en dan hebben we de beker", zei de trainer.

Pelle van Amersfoort nei Odin '59

De wedstrijd tegen ODIN was voor Pelle van Amersfoort een speciale. De middenvelder is geboren in Heemskerk en kende dus veel spelers van de tegenstander. "Ik kende wel een aantal jongens. Niet echt als vrienden, maar ik ken ze wel allemaal van naam en ik spreek ze ook wel eens", zo zei Van Amersfoort, die uiteindelijk de verlossende treffer maakte voor de Friezen.

Erg slordig

De 21-jarige voetballer vond zijn ploeg tegen de amateurs erg slordig. "We hebben onszelf eigenlijk uit de wedstrijd gespeeld. ODIN deed het ook wel heel goed, maar wij waren heel slordig aan de bal. Waardoor zij erin bleven geloven, veel duels wonnen en het publiek ging erachter staan. Het zijn altijd lastige wedstrijden bij zo'n amateurclub, maar uiteindelijk hebben we op het juiste moment gescoord", zo zei Van Amersfoort.

(Advertentie)
(Advertentie)