Suzanne Schulting uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar

19 des 2018 - 21:55

Suzanne Schulting is in Amsterdam op het Sportgala van NOC*NSF en de NOS uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar 2018. De shorttrackster uit Tijnje won op de Olympische Spelen in Pyeongchang goud op de 1000 meter en met het Nederlandse team brons op de ploegenachtervolging. De 21-jarige Schulting was de eerste Nederlander ooit met een olympische gouden medaille bij de shorttrack.

Suzanne Schulting

Schulting had op het Sportgala concurrentie van olympisch kampioene op de 1000 meter (langebaan) Jorien ter Mors en de wereldkampioen wielrennen Anna van der Breggen (wedstrijd op de weg) en Annemiek van Vleuten (tijdrit).

Jongste sinds 2006

Schulting is de jongste Sportvrouw van het Jaar sinds 2006. Toen ging de 20-jarige Ireen Wüst er met de prijs vandoor. Wüst won in dat jaar op de Olympische Spelen in Turijn goud op de 3000 meter en pakte een bronzen medaille op de 1500 meter.

"Een grote eer"

"Ik vind dit heel erg vet en een grote eer!", was de eerste reactie van Schulting. "Ik heb me voorgenomen om niet te gaan huilen, zoals Sjinkie ooit deed." Daarna werd ze toch een beetje emotioneel, toen ze haar vader en moeder bedankte. "Bedankt dat jullie er altijd voor me zijn. Ik ben wel vervelend geweest, maar uiteindelijk is het allemaal goedgekomen."

(Advertentie)
(Advertentie)