Zorgaanbieders worstelen met nieuw plan voor sociaal domein

19 des 2018 - 19:43

Zorgaanbieders in Leeuwarden willen meer tijd krijgen van de gemeente om te komen tot een gemeenschappelijk uitstel voor een alternatief plan op het gebied van het sociaal domein. Wethouder Herwil van Gelder van de gemeente Leeuwarden wilde dat plan al voor 4 januari hebben, maar dat vinden de bestuurders van Amaryllis, Thuiszorg Het Friese Land, De Kwadrantgroep, GGZ Friesland, Noorderbreedte, Rondomzorg, Innzorg en Zorggroep Alliade te snel.

Foto: Shutterstock.com

De partijen willen tot eind januari nemen om te komen tot een convenant. Daarna zou er, in samenwerking met andere partijen en de gemeente, een uitgewerkt voorstel kunnen komen. Leeuwarden heeft al langer tekorten op de zorg. Om die op te lossen, wilde het nieuwe college de zorg anders inrichten, met de ontwikkeling van een grote zorgalliantie. Het moet daardoor veel minder bureaucratisch worden en ook wordt een beroep gedaan op vrijwilligersorganisaties.

Geen duidelijke visie

Het moet er ook voor zorgen dat mensen makkelijker worden geholpen. Vorige week maakten verscheidene zorgaanbieders in Leeuwarden al duidelijk dat ze niets zien in de plannen. Er mist een duidelijke visie, was de kritiek van directeur-bestuurder Sjoerd Tolsma van zorgaanbieder Amaryllis.

Vanavond praat de gemeenteraad van Leeuwarden verder over het onderwerp.

(Advertentie)
(Advertentie)